Nieuws

 • 17 november 2017
Rode Kruis en Halve Maan in Mozambique 2017 IFRC

4,5 miljoen € voor klimaatprojecten in Malawi en Mozambique

Op 17 november kende de Vlaamse Regering, op voorstel van Minister-president Bourgeois, 4,5 miljoen euro toe aan projecten van het Internationale Rode Kruis en de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) in Malawi en Mozambique.
EU Cohesion Policy
 • 16 november 2017

"Voor vereenvoudiging, focus en Europese meerwaarde in EU cohesiebeleid"

Minister-president Geert Bourgeois vertegenwoordigde op 15 november België in de Raad Algemene Zaken voor Cohesiebeleid.
“Distortion, a Hymn to Liberty”,
 • 9 november 2017

Vredeshymne uitgevoerd in New York

“Distortion, a Hymn to Liberty”, gecomponeerd door Dirk Brossé, Jef Neve en Sioen werd op 8 november uitgevoerd in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.
ahmadreza djalali
 • 26 oktober 2017

Minister-president ontvangt Iraanse ambassadeur

Minister-president Geert Bourgeois ontving op 26 oktober de Iraanse ambassadeur. Zoals aangekondigd in het Vlaams Parlement, maakte de Minister-president van de gelegenheid gebruik om de zaak van de VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali aan te kaarten.
FlenMad
 • 15 november 2017

Temporada Flandes: theater- en dansfestival in Madrid

Met 3 uitverkochte voorstellingen is Temporada Flandes op 14 en 15 november in Madrid van start gegaan. Nog tot 20 mei 2018 brengen acht Vlaamse theater- en dansgezelschappen zestien voorstellingen in twee Madrileense theaters. Goed voor 52 uur dans en theater. 
Minister Zygimantas Vaiciunas en Minister Bart Tommelein
 • 7 november 2017

Tommelein in Vilnius: “Europese aanpak voor energiezekerheid nodig”

Minister Bart Tommelein, ontmoette op 7 november de Litouwse minister van Energie, Zygimantas Vaiciunas. Samen brachten ze een bezoek aan Litgrid, de Litouwse electriciteitsnetbeheerder.
Koen Lenaerts - Geert Bourgeois
 • 18 oktober 2017

Minister-president brengt Vlaamse Europese agenda naar HvJ-EU en Rekenkamer

Op uitnodiging van Koen Lenaerts, voorzitter van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg, bracht Minister-president Geert Bourgeois op 18 oktober een bezoek aan het Hof.
 Minister Weyts en Van Nieuwenhuizen bij de start van de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen
 • 14 november 2017

Start bouw nieuwe Sluis Terneuzen

  Op 13 november ging de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen officieel van start. Minister Weyts en kersvers Nederlands Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, hadden de eer om de eerste spade in de grond te steken.
Subsidiëring RedMag XB
 • 27 oktober 2017

2 miljoen € voor Vlaams-Nederlandse samenwerking regeneratieve geneeskunde

De Vlaamse Regering keurde op 27 oktober een subsidie van 2 miljoen euro goed aan RegMEd XB. RegMed XB is de naam van het nieuwe Vlaams-Nederlandse samenwerkingsverband rond regeneratieve geneeskunde.
MoU Taiwain 20171017
 • 17 oktober 2017

Ondertekening overeenkomst met Taiwan

Secretaris-generaal Koen Verlaeckt en Chih-Chung Wu, de Deputy Minister van het Taiwanese ministerie van Buitenlandse Zaken ondertekenden tijdens een plechtige gelegenheid op 17 oktober een Memorandum of Understanding.