Nieuws

  • 16 januari 2018
Minister van Mobiliteit Ben Weyts

Opnieuw perspectief voor IJzeren Rijn

Op 16 januari kondigde Minister Weyts aan dat Vlaanderen het diplomatiek overleg over de IJzeren Rijn terug opneemt. Dit nadat de studie naar de haalbaarheid van verschillende tracés het zogenaamde 3RX tracé positief beoordeelde.
Vlaams Nederlandse Journalistenbeurs 2018
  • 12 januari 2018

Laatste oproep voor Vlaams Nederlandse Journalistenbeurs

Axel Buyse, Algemeen Afgevaardigde in Nederland, deed op 8 januari een laatste oproep voor de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs. De inschrijfperiode loopt af op 15 januari.
Roma Youth Flemish Action Plan
  • 20 december 2017

Opgeleide Roma-jongeren leiden naar kwaliteitsvol werk

Op 18 december besliste Minister-president Bourgeois om een subsidie van € 25.000 toe te kennen aan de Hongaarse stichting Autonómia. Die zal opgeleide Roma-jongeren in Hongarije helpen bij hun zoektocht naar kwaliteitsvol werk.
oeso
  • 12 december 2017

"Pleidooi voor gebruik van regionale data door OESO"

Op 11 december 2017 ontmoette Minister-president Geert Bourgeois de secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), Ángel Gurría, in Parijs.
EIP - European Institute of Peace
  • 5 januari 2018

Stabilisering van de EU buitengrenzen via het European Institute of Peace

Minister-president Geert Bourgeois kende een subsidie van 50.000 euro toe aan het European Institute of Peace. Het onafhankelijk instituut werkt momenteel in het zuiden van Libië aan een project voor bemiddeling tussen regionale partijen en tussen de regio en de internationale gemeenschap.
Brexit in het verschiet, nieuw meldpunt brexit FIT
  • 14 december 2017

FIT lanceert ‘Brexit meldpunt’ voor Vlaamse bedrijven

Op 14 december organiseerde Flanders Investment & Trade (FIT) een eerste brexit-seminarie. Meer dan 30 Vlaamse goederenexporterende ondernemers sprokkelden er tips om zich optimaal voor te bereiden op brexit.
CERF pledging conference 600.000 euro
  • 8 december 2017

8 jaar op rij grootste regionale donor VN noodhulpfonds

Op vrijdag 8 december kondigde Algemeen Afgevaardigde Geert De Proost de donatie van 600.000 euro aan het VN noodhulpfonds CERF aan. Voor het achtste jaar op rij is Vlaanderen hierdoor de grootste regionale donor.
Gelukkig nieuwjaar
  • 22 december 2017

Prettige feestdagen en tot in 2018!

Namens alle medewerkers van het departement wens ik u fijne feestdagen.  Wij nemen nu een korte vakantie en zijn terug op kantoor op 3 januari 2018. Tot in het nieuwe jaar!
Minister Gatz, Crevits en van Engelshoven Taalunie
  • 13 december 2017

Opnieuw Nederlandstalig onderwijs in buitenland

Op 12 december werd op het Comité van Ministers van de Taalunie bekendgemaakt dat Nederland opnieuw investeert in Nederlandstalig onderwijs in het buitenland. Door deze investering kunnen wereldwijd ruim 14.000 Nederlandse en Vlaamse kinderen les volgen in hun moedertaal.
North Sea Port, fusie
  • 8 december 2017

North Sea Port: havenfusie Gent – Zeeland voltooid

Op 8 december ondertekenden Havenbedrijf Gent en Nederlandse Zeeland Seaports officieel hun fusieovereenkomst, onder toeziend oog van Minister-president Geert Bourgeois en Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen.