14de gemengde permanente commissie Vlaanderen – Québec

  • 22 december 2015

Op 22 december vond de 14de gemengde permanente commissie Vlaanderen en Québec plaats. Deze stond volledig in het teken van het hernieuwde samenwerkingsprogramma. De laatste jaren is de samenwerking tussen Québec en Vlaanderen alsmaar versterkt. Zo ondertekenden het VLIZ (Vlaams Instituut van de Zee) en ISMER (l’Institut des Sciences de la Mer de Rimouski, Québec) afgelopen september een Memorandum of Understanding voor maritiem onderzoek. Maar ook op het vlak van cultuur, deradicalisering, maritieme zaken, klimaat en internationale relaties hebben Vlaanderen en Québec gelijklopende belangen. De bestaande samenwerking zal daarom vernieuwd en verder uitgewerkt worden.

De Algemeen Afgevaarde van Québec, Michel Audet: "Les relations bilaterales en 2014 et 2015 entre la Flandre et le Québec etaient particulierement fécondes. Les annees prochaines sont promettant."

Québec was één van de eerste bilaterale partners waarmee Vlaanderen een samenwerkingsakkoord afsloot en sindsdien heeft de relatie zich steeds versterkt en gediversifieerd naar verschillende domeinen.

Premier Québec op bezoek bij Vlaamse Regering

Tussentijdse evaluatie samenwerking Vlaanderen – Québec

Québecse Minister Thériault leert over Vlaamse aanpak radicalisering

Minister Muyters bezoekt Québec

Samenwerking met Québec voor maritiem onderzoek

Nieuwsbericht Delegatie van Québec