Amerikaanse academici bezoeken Vlaamse universiteiten

  • 27 juni 2018

Van 25 tot en met 27 juni brachten zeven vertegenwoordigers van Amerikaanse universiteiten en kennisinstellingen een bezoek aan Vlaanderen. Op uitnodiging van het Vlaamse departement Buitenlandse Zaken maakten ze kennis met de Vlaamse universiteiten en hun onderzoekcampussen. De Verenigde Staten zijn al jaren een belangrijke partner van Vlaanderen op vlak van onderzoek en ontwikkeling.

Tijdens hun programma maakten de gasten onder meer kennis met de Gentse universitaire spin-off ProDigest en de Leuvense campussen voor Wetenschap & Technologie en Biomedische Wetenschappen. Daarnaast gingen ze langs bij het Vlaams Parlement en de Europese Commissie.

De Verenigde Staten zijn een gegeerde bestemming voor Vlaamse studenten en onderzoekers. De belangstelling van Vlaamse onderzoeksinstellingen voor samenwerking met het Amerikaanse kennisinstellingen is groot. Met dit bezoek wenst Vlaanderen de interesse in de omgekeerde richting te vergroten. Academische samenwerking en uitwisseling is één van de Vlaamse speerpunten in de samenwerking met de Verenigde Staten.

Deze editie van het “Flanders Inspires International Visitors Programme” werd georganiseerd in samenwerking met het Flanders House New York en de Fulbright Commission, die beurzen beheert voor Vlaams-Amerikaanse studenten- en academische uitwisseling.

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in de VS

Fulbright Commission

Strategienota VS