Bourgeois ontvangt Iraanse Vice-president Sattari

  • 22 juni 2018

Op 21 juni ontving Minister-president Bourgeois Dr. Sorena Sattari, Iraans Vice-president, ook bevoegd voor Wetenschap en Technologie. Zij benadrukten dat de recent opgestarte samenwerking tussen Iran en Vlaanderen alle groeikansen moet blijven krijgen.

De handel tussen Vlaanderen en Iran kende de afgelopen vijf jaar een grote groei. De Amerikaanse economische sancties en de terugtrekking van de VS uit het “Joint Comprehensive Plan of Action” of de Iran Deal van 2015, kunnen echter een negatieve impact hebben op deze groei. Minister-president Bourgeois benadrukte dat de Vlaamse Regering volledig achter de beslissingen van de Europese Commissie staat om de Iran Deal niet op te geven en om Europese bedrijven te beschermen tegen de Amerikaanse economische sancties.

Sinds de nucleaire deal in 2015 en op vraag van Iran, werken Vlaanderen en Iran ook op andere vlakken samen; zeker rond zorg en volksgezondheid zijn er intense contacten. Minister-president Bourgeois en Vice-president Sattari bekijken of de samenwerking nog uitgebreid kan worden.