Bourgeois versterkt Vlaams handelsnetwerk

  • 14 juni 2018

Vlaamse exporteurs kunnen vanaf nu rechtstreeks een beroep doen op de economische adviseurs in Ghana, Oezbekistan en Nieuw-Zeeland. Dat kondigde Minister-president Geert Bourgeois aan op 14 juni tijdens zijn bezoek aan de Exportbeurs, een tweejaarlijks event van Flanders Investment & Trade (FIT) waar meer dan 1000 Vlaamse bedrijven aan deelnamen.

“Vlaanderen begeleidt exporteurs over de vier windstreken met een netwerk van meer dan 100 adviseurs. Van aan de productiehal in Vlaanderen tot in de winkel van de eindklant in het buitenland. Daarom investeren we in een wereldwijd netwerk en verhoogde ik vanaf 2017 het budget voor deze buitenlandse aanwezigheid met 1.000.000 euro. Investeren in de versterking van dit netwerk loont: of het nu van Vlaamse bedrijven of van buitenlandse investeerders is, de groei van bedrijven in Vlaanderen stimuleren, betekent jobcreatie,” aldus Minister-president Bourgeois.

Tijdens zijn bezoek aan de Exportbeurs, maakte de Minister-president ook de zes genomineerden bekend die op 19 september kans maken op de Leeuw van de Export.

Meer info over de beurs en de Leeuw van de Export