Extra miljoen euro voor Palestijnse hulporganisatie UNRWA

  • 6 mei 2018

De Vlaamse Regering voorziet een extra subsidie van bijna 1 miljoen euro voor UNRWA, het VN-Agentschap voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten. Dat kondigde Minister-president Bourgeois op 6 mei aan in Ramallah tijdens zijn bezoek aan de Palestijnse gebieden en Israël.

UNRWA zet zich in voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten in afwachting van een duurzame oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. De organisatie voorziet 5 miljoen Palestijnse vluchtelingen van levensnoodzakelijke diensten op vlak van voedselhulp, onderdak, gezondheidszorg en onderwijs. Sinds 2004 trok de Vlaamse Overheid meer dan 2,5 miljoen euro uit voor de hulporganisatie. Deze extra bijdrage van 1 miljoen euro komt hier nu bij.

“Het werk van UNRWA is van vitaal belang voor de veiligheid en ontwikkeling van de regio. Het Vlaamse partnerschap met UNRWA is dan ook op de eerste plaats een bijdrage aan de vrede en stabiliteit in het Midden Oosten”, aldus Minister-president Geert Bourgeois.

De Minister-president vertrok op 4 mei naar Ramallah om het Palestijnse luik van het Vlaams-Palestijnse culturele festival “Under Construction” bij te wonen. Hij maakte ook 100.000 euro vrij voor enkele culturele projecten om de door het festival gecreëerde dynamiek en interculturele dialoog verder te zetten. Het geld wordt verdeeld tussen de vzw Connexion, het Palestinian Circus en de al Kamandjati muziekschool.

Meer informatie over UNRWA

Meer informatie over Under Construction Festival