Flanders Investment & Trade

Flanders Investment & Trade bevordert het internationaal ondernemen in Vlaanderen op een duurzame wijze, als sleutelelement in de sociaal-economische ontwikkeling van onze regio. FIT doet dat door Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun internationale activiteiten en buitenlandse investeerders naar Vlaanderen te halen.

We begeleiden, ondersteunen en stimuleren bedrijven bij het internationaal zakendoen. Flanders Investment & Trade biedt advies en begeleiding op maat. Bedrijven kunnen een beroep doen op onze netwerken van contacten in binnen- en buitenland. En we verstrekken financiële steun en informatie over uiteenlopende financiële incentives.

Vlaanderen heeft talloze troeven voor zowel ambitieuze Vlaamse ondernemingen en KMO's, als voor geïnteresseerde internationale ondernemingen.
Voor Vlaamse ondernemingen is onze regio een ideale uitvalsbasis. Voor hen trachten we de drempels naar het buitenland te verkleinen. We promoten onze dienstverlening, bieden exportgerelateerde informatie en kennis, en zorgen voor netwerkgelegenheden tussen ondernemers en brengen ze in contact met potentiële partners in het buitenland .

Voor buitenlandse bedrijven is Vlaanderen een aantrekkingspool: dankzij onze centrale ligging in Europa, onze verreikende infrastructuur, onze innovatieve clusters en een pak andere sterke punten. Deze trachten we wereldwijd bekendheid te geven. We benaderen potentiële investeerders zeer gericht en overtuigen hen van de mogelijkheden voor hun bedrijf in Vlaanderen. Verder volgen we ook de bestaande investeerders in Vlaanderen met uitbreidingsplannen.

Innovatieve clusters zijn voor Vlaanderen cruciaal als kennisregio. We helpen deze clusters in hun internationaliseringsproces en gaan op zoek naar buitenlandse investeerders die de cluster kunnen versterken om door te groeien tot internationale spelers.

Contact

Flanders Investment & Trade (hoofdzetel)

Koning Albert II-laan 37
1030 Brussel
T: +32 2 504 87 11
F: +32 2 504 88 94
E: info@fitagency.be
W: flandersinvestmentandtrade