Hongaarse bondgenoot voor handelsvriendelijke brexit

  • 26 april 2018

Op 26 april ontving Minister-president Bourgeois de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó in Brussel. Ze wisselden van gedachten over brexit, het handelsbeleid van de EU en bilaterale kwesties. De ministers waren het eens dat de EU met het Verenigd Koninkrijk een alomvattend akkoord over de toekomstige betrekkingen moet sluiten na de brexit onderhandelingen. Flexibiliteit en wederkerigheid zijn daarom essentiële uitgangspunten voor de onderhandelingen.

Het Verenigd Koninkrijk is voor beide landen een belangrijke economische partner. Minister Szijjártó verzekerde Minister-president Bourgeois dat hij op Hongarije kan rekenen als bondgenoot in het streven naar een omvattend en diepgaand handelsakkoord, inclusief een verregaande douanesamenwerking, met het VK. Als open economieën is het verdedigen van de vrijhandel in het belang van zowel Hongarije als Vlaanderen. Beide partijen zijn ook van mening dat EU-burgers en EU-regeringen transparant moeten worden geïnformeerd over de discussies over vrijhandelsovereenkomsten. Dit om wantrouwen te voorkomen.

Op bilateraal niveau waren de ministers het eens dat de samenwerking op verschillende gebieden, zoals wetenschap en innovatie, uitwisselingen, handel en investeringen, versterkt kan worden.

Ga naar onze Flickr-pagina voor meer foto's