Iraans minister volksgezondheid maakt kennis met Vlaamse expertise

  • 28 februari 2018

Op 28 februari ontving Minister Jo Vandeurzen zijn Iraanse collega Hassan Hashemi in Brussel. Minister van Volksgezondheid Hashemi bracht een bezoek aan Vlaanderen om kennis te maken met onze experten in de gezondheidszorg. 

De gezondheidszorg in Iran is een van de best uitgebouwde in het Midden-Oosten. In 2014 initieerde de Iraanse overheid het ‘Healthcare Transformation Plan’. Dit hervormingsplan is gericht op het verhogen van de  kwaliteit van de gezondheidszorg en het verbeteren van de toegankelijkheid tot gezondheidszorg. De Iraanse delegatie onder leiding van minister Hashemi is nu in Vlaanderen om kennis te  maken en te praten met onze Vlaamse experten in verschillende aspecten van gezondheidszorg.

Zo stelde Flanders Investment & Trade een aantal Vlaamse bedrijven  voor, gespecialiseerd in ziekenhuisinfrastructuur en architectuur. En presenteerde Flanders’ Care dat inzet op innoveren en ondernemen in zorg, zijn aanpak en werking. De Iraanse delegatie bracht na de ontvangst door minister Vandeurzen nog een bezoek aan Campus Gasthuisberg van het UZ Leuven en het Health House.

Foto's van de ontmoeting in Errerahuis

Flanders Investment & Trade

Departement VWG

Flanders' Care