Kamermuziekconcert voor nieuwe Mexicaanse ambassadeur

  • 4 maart 2016

Met een kamermuziekconcert werd op 3 maart de nieuwe Mexicaanse Ambassadeur in ons land verwelkomd. Ambassadeur Eloy Cantú Segovia, genoot samen met de ambassadeurs van Canada, Honduras, Slovakije en Slovenië van het concert dat het departement en de Mexicaanse ambassade samen organiseerden in het Boudewijngebouw. De kamermuziek werd gecomponeerd door Mexicaans gitaarvirtuoos Rodrigo Lomán en uitgevoerd door een orkest van 15 Vlaamse en 5 Mexicaanse muzikanten.

Secretaris-generaal Koen Verlaeckt nodigde Ambassadeur Eloy Cantú Segovia uit om de goede relaties die Mexico en Vlaanderen de afgelopen 20 jaar onderhielden, verder uit te bouwen. Momenteel wordt er werk gemaakt van een memorandum van overeenstemming (MoU) tussen Vlaanderen en Mexico over cultuur, onderwijs, wetenschap, innovatie en de promotie van de export. En binnenkort starten Mexico en de Europese Unie onderhandelingen over de modernisering van het bestaande vrijhandelsakkoord.

Ambassadeur Eloy Cantú Segovia dankte het departement voor de gastvrijheid: “ik ben verheugd dat ik mijn eerste officiële event als geïnaugureerde ambassadeur in dit land samen met mijn Vlaamse vrienden kan vieren.“