Minister-President Bourgeois verwelkomt Sloveense Minister Buitenlandse Zaken

  • 15 november 2016

Op 14 november ontving Minister-president Geert Bourgeois de vicepremier en minister voor buitenlandse zaken van Slovenië, de heer Karl Erjavec. Die nam deel aan EU raad Buitenlandse Zaken in Brussel en had achteraf een onderhoud op het kabinet.

Beiden bespraken onder meer de bilaterale handel tussen Vlaanderen en Slovenië die elk jaar stijgt, actuele thema’s zoals Brexit, de presidentverkiezing in de VS, de betrekking met Rusland en de situatie in het Midden-Oosten.

Slovenië is sinds jaren een geapprecieerde bilaterale partner. Vlaanderen wordt er diplomatiek vertegenwoordigd door de Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse regering in Wenen. Een samenwerkingsakkoord tussen beide regeringen werd gesloten in 1998. De voorbije jaren viel voornamelijk de intense culturele uitwisseling op cultureel vlak en de samenwerking tussen de Slovenian Science Foundation en Fonds Wetenschappelijk Onderzoek op.

Er werd afgesproken om de samenwerking te verdiepen op domeinen waar zowel Vlaanderen als Slovenië van elkaar kunnen leren, en om op het Europees niveau gemeenschappelijke belangen in beeld te brengen en te verdedigen.