Weyts promoot culinair Vlaanderen in San Sebastian

  • 3 mei 2019

Op 2 en 3 mei bracht Minister Ben Weyts een bezoek aan het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in San Sebastián, Baskenland. Tijdens deze editie werd Vlaanderen samen met de stad Brugge, officieel voorgesteld als gastbestemming voor de 6e editie van het topcongres in 2020.

Als gastregio van de eerstvolgende editie van het Wereldforum, ontving Vlaanderen in San Sebastián zo’n 200 internationale beleidsmakers voor een ‘welkomsdiner’. Tijdens het walking diner kregen de genodigden de kans om te proeven van tal van Vlaamse klassiekers van de hand van Flanders Kitchen Rebel chef Tom Vermeiren.

Het UNWTO Forum wordt jaarlijks afwisselend georganiseerd in San Sebastian en een gastland. Terug op de thuisbasis in San Sebastián, bracht het forum dit jaar opnieuw verschillende ministers van Toerisme, chef-koks, ondernemers, vertegenwoordigers uit de academische wereld en andere belanghebbenden uit de toeristische en gastronomische sector samen. Dit om goede praktijken uit te wisselen en te discussiëren over toekomstige trends binnen de toeristische sector. Het congres stond deze keer in het teken van jobcreatie en ondernemerschap als middel om de bijdrage van toerisme aan de SDG’s te bevorderen.