Nieuws

  • 5 juli 2022
MP met Fayat laureaten

MP Jambon reikt eerste Fayatbeurzen uit

Op 5 juli 2022 reikte minister-president Jan Jambon de eerste Fayatbeurzen uit in het Errerahuis, de ambtswoning van de Vlaamse Regering.
Flanders day MP Jambon
  • 4 juli 2022

'Enkel wereldwijde samenwerking kan catastrofes voorkomen' 11 juli-viering voor diplomatiek korps

Minister-president Jan Jambon verwelkomde op 4 juli het diplomatiek korps in het Errerahuis voor de viering van de Vlaamse feestdag.
MP bezoekt 4e exportbeurs FIT
  • 21 juni 2022

MP Jambon bezoekt 4e exportbeurs FIT

Van 21 tot en met 23 juni 2022 organiseert Flanders Investment & Trade (FIT) de 4e editie van de Exportbeurs. Na de volledig virtuele editie van februari 2021 strijkt exporterend Vlaanderen voor het eerst opnieuw fysiek neer in Brussels Expo.
Committee of Ministers of the Ubion of the Dutch Language
  • 13 juni 2022

Comité van Ministers Taalunie in Den Haag

Op maandag 13 juni kwam het Comité van Ministers van De Nederlandse Taalunie (NTU) samen in Den Haag. Het Comité – samengesteld uit de Vlaamse en Nederlandse ministers voor onderwijs en cultuur – komt jaarlijks samen om het beleid van de Taalunie te bepalen.
MP Jambon EU Regions for recovery
  • 29 juni 2022

‘Regions for EU Recovery’ presenteert nieuwe studie

Op 29 juni 2022 stelden de leden van het initiatief "Regions for EU Recovery" een unieke benchmarkstudie voor over de uitrol van de fondsen van Next Generation EU op regionaal niveau.
Geert De Proost
  • 21 juni 2022

Pensionering Diplomatiek Vertegenwoordiger Geert De Proost

Op 21 juni 2022 werd Diplomatiek Vertegenwoordiger Geert De Proost in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange carrière in de Vlaamse diplomatie.
MP Jambon met Nadia Murad
  • 13 juni 2022

Nobelprijswinnaar Nadia Murad ontvangen door MP Jambon

Op 13 juni 2022 had minister-president Jan Jambon de eer Nadia Murad te ontvangen in de ambtswoning van de Vlaamse Regering.
Groepsfoto Vlaams diplomatiek korps
  • 24 juni 2022

Terugkeerdagen Vlaams diplomatiek korps

Op 20 juni 2022 ontving minister-president Jambon het voltallig diplomatiek korps van Vlaanderen in De Warande. Zowel de Economisch als Diplomatiek Vertegenwoordigers van Vlaanderen tekenden present.
Seminarie grensoverschrijdende insfrastructuur Vlaanderen - Nederland
  • 17 juni 2022

Vlaams-Nederlands seminarie grensoverschrijdende infrastructuur

Op 17 juni organiseerden Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken en het Nederlands ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een exclusief seminarie over 'Grensoverschrijdende Infrastructuur' in Antwerpen.
Commemoration World War I Flanders Fields Memorial New York - MP Jambon and Representative Wantens
  • 12 juni 2022

Economische missie naar VS

Minister-president Jan Jambon nam - samen met de Diplomatieke Vertegenwoordiger van Vlaanderen in de VS, Yves Wantens, de Flanders Investment & Trade Vertegenwoordigers in de VS en een uitgebreide delegatie vertegenwoordigers van Belgische federaties, bedrijven en onderwijsi