Nieuws

 • 24 december 2020

Brexit akkoord over toekomstige relatie

De Britse en Europese onderhandelaars bereikten op 24 december een akkoord over hun toekomstig relatie (Trade and Cooperation Agreement).
WFP Armenia website
 • 11 december 2020

Subsidie voor noodhulp Nagorno-Karabach

De Vlaamse Regering kent 200.000 euro toe aan het Wereldvoedselprogramma (WFP) voor noodhulp in de regio Nagorno-Karabach.
20201203 Handtekeningen joint letter regions for EU recovery
 • 3 december 2020

24 EU regio's vragen inspraak bij post-COVID-herstel

Vierentwintig regio's – waaronder Vlaanderen - uit negen verschillende Europese lidstaten hebben gezamenlijk opgeroepen om meer betrokken te worden bij de EU-besluitvorming over het post-COVID-herstel.
Minister-president Jambon and Minister Crevits sign agreement EIF
 • 1 december 2020

Samenwerking met EIF voor corona-steun bedrijven

Minister-president Jambon en Minister Crevits trokken op 30 november naar het Groothertogdom Luxemburg voor een aantal topontmoetingen met de Europese Investeringsbank en met de Luxemburgse premier Xavier Bettel.
UN CERF website banner
 • 8 december 2020

Aandacht voor gendergelijkheid op CERF pledge

Op 8 december vond het CERF high-level Pledging Event -volledig digitaal- plaats. Vlaanderen, vertegenwoordigd door adjunct-afgevaardigde Nicolas Polet, kende, zoals de voorbije jaren, een bedrag van 600.000 euro toe aan het VN noodhulpfonds.
meeting minister Demir and austrian bundesminister Raab
 • 3 december 2020

Overleg met Oostenrijk over anti-terreur aanpak

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme, Zuhal Demir, wisselde op 3 december van gedachten met haar Oostenrijkse collega, Susanne Raab, bondsminister van Integratie en Vrouwenzaken.
ultracapacitor
 • 1 december 2020

VITO stimuleert ontwikkeling alternatieve energie in Zuid-Afrika

Vanaf 1 december zullen VITO, de Vlaamse onderzoeksorganisatie voor cleantech en duurzame ontwikkeling,  en zijn Zuid-Afrikaanse evenknie CSIR een “batterij-testbed” uitrollen in Zuid-Afrika.
Taalunie Committee of ministers
 • 7 december 2020

Comité van Ministers viert 40 jaar Nederlandse Taalunie

Op 7 december kwam het Comité van Ministers van de Taalunie voor de 93ste keer bij elkaar sinds de oprichting van de Taalunie 40 jaar geleden.
 new leipzig charter
 • 1 december 2020

Ministers Somers en Demir keuren nieuw Leipzig Charter goed

Op 30 november en 1 december namen minister Bart Somers en minister Zuhal Demir namens België deel aan de informele videoconferentie van de Europese ministers verantwoordelijk voor stedelijke aangelegenheden en territoriale cohesie.
Flanders in Figures
 • 27 november 2020

Flanders in Figures

Statistiek Vlaanderen lanceerde onlangs de brochure ‘Flanders in Figures’. Deze publicatie geeft een beeld van Vlaanderen op basis van een selectie van officiële statistieken.