Nieuws

 • 19 mei 2022
SG Bynens en ambassadeur Letland

Verklaring tot samenwerking Vlaanderen-Letland

Op 19 mei 2022 had Julie Bynens, secretaris-generaal van het departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, een ontmoeting met de ambassadeur van Letland in ons land.
MP en Litouwse minister
 • 17 mei 2022

Vlaamse delegatie op zending naar Litouwen

Op 16 en 17 mei 2022 ging een Vlaamse delegatie, onder leiding van minister-president Jan Jambon, op zending naar Litouwen.
Minister Crevits-Victoria Prentis
 • 16 mei 2022

Terugblik op economische missie UK

Tussen 8-12 mei vond de Belgische Economische Missie plaats in Londen. De missie stond onder leiding van HKH Prinses Astrid.
Pensionering Axel Buyse: Matthias De Moor, Axel Buyse, Julie Bynens en Mp Jambon
 • 6 mei 2022

Pensionering Diplomatiek Vertegenwoordiger Axel Buyse

Op 6 mei 2022 werd Diplomatiek Vertegenwoordiger Axel Buyse in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange carrière in de Vlaamse diplomatie. Zowel minister-president Jambon als secretaris-generaal Julie Bynens prezen hem voor zijn gewaardeerde inzet.
IDAHOT banner
 • 17 mei 2022

Vlaanderen steunt lgbtqi+-rechten

Vandaag is de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT).
 • 13 mei 2022

Jambon bepleit vrijlating ter dood veroordeelde Djalali

Minister president Jan Jambon heeft tijdens een telefonisch onderhoud met de Iraanse ambassadeur Hoessein Dehgani zijn grote bezorgdheid over het lot van professor Ahmadreza Djalali uitgesproken.
Hungarian ambassador honours 2 award winners
 • 5 mei 2022

Vlaamse topambtenaar Julie Bynens ontvangt Hongaarse Staatsprijs

Op 5 mei 2022 mocht Julie Bynens, secretaris-generaal van het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, de Hongaarse Staatsprijs in ontvangst nemen.
MP Jambon met Wit-Russische oppositieleidster
 • 16 mei 2022

MP Jambon ontmoet Wit-Russische oppositieleidster Tsikhanouskaya

Op 16 en 17 mei 2022 trok een Vlaamse delegatie, onder leiding van minister-president Jan Jambon, op zending naar Litouwen. Op de eerste dag van de missie trad de minister-president in gesprek met de Wit-Russische oppositieleidster Sviatlana Tsikhanouskaya.
Eu kaart
 • 9 mei 2022

Europadag in het teken van de vrede

Vandaag, op 9 mei, vieren we Europadag. Hoe belangrijk de Europese Unie is voor Vlaanderen, is bijna niet te overschatten. Het EU-beleid heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. 
Ontvangst door Grieks president Katerina Sakellaropoulou
 • 3 mei 2022

Sterke interesse voor Griekse energiesector

Op 2 en 3 mei 2022 vergezelde minister-president Jan Jambon het koningspaar op staatsbezoek naar Griekenland, samen met een federale vice-eerste minister en de ministers-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten.