20 jaar Vlaamse diplomatieke vertegenwoordiging in Duitsland

  • 5 november 2021

Op 4 en 5 november ging Vlaams minister-president Jambon, samen met Waals minister-president Jeholet en minister-president van de Duitstalige Gemeenschap Paasch, op zending naar Berlijn. Ook Julie Bynens, secretaris-generaal van het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, maakte deel uit van de delegatie.

Op het programma stonden onder meer de ontvangst in de residentie van Belgisch ambassadeur HE Muylle en een bezoek aan de Bundesrat, waar tijd was voor gesprekken tussen de Belgische ministers-presidenten en de ministers-presidenten van Thüringen, Hessen en Noordrijn-Westfalen.

Er werd een bezoek gebracht aan 50Hertz en de delegatie nam ook deel aan een rondetafelgesprek met Vlaamse ondernemers.

Tijdens de zending werd ook twintig jaar diplomatieke vertegenwoordiging van Vlaanderen in Duitsland gevierd. Tijdens een officiële receptie prezen zowel minister-president Jambon en Diplomatiek Vertegenwoordiger van Vlaanderen in Duitsland Nic Van der Marliere, als Staatssecretaris en Gevolmachtigde bij de federale overheid voor Noordrijn-Westfalen Dr. Mark Speich, de uitstekende relaties tussen Vlaanderen en Duitsland.