Van 31 oktober tot 2 november organiseerden de World Tourism Organization (UNWTO), het Baskisch Culinair Centrum, Toerisme Vlaanderen en de stad Brugge het zesde UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in Brugge, België.
Het evenement, gehouden onder het thema 'Gastronomisch toerisme: bevordering van plattelandstoerisme en regionale ontwikkeling', was gericht op de bijdrage van gastronomisch toerisme aan sociale en economische integratie. Het benadrukte ook het onbenutte potentieel voor het creëren van jobs, regionale cohesie en duurzame groei.
Voortbouwend op het werk van UNWTO om innovatie in de toeristische sector te bevorderen, bood het Forum een unieke kans voor experts uit de groeiende sector van gastronomisch toerisme om nieuwe ideeën en goede praktijken te delen en de twee sectoren centraal te stellen in plannen voor herstel.
Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, was één van de keynote speakers. Zijn presentatie vind je hier.
Tekst en afbeelding: https://www.unwto.org/6th-unwto-world-forum-on-gastronomy-tourism