Afrikaanse sociaal-ondernemers zoeken Vlaamse private partners

  • 22 januari 2020

Op 22 januari lanceerden Ipropeller en Ashoka tijden hun pitchevenement in Brussel een oproep voor ‘Multi-actorpartnerschappen rond innovatieve klimaatoplossingen in Zuidelijk Afrika’. Het doel is Vlaamse private partners te vinden voor Afrikaanse sociaal-ondernemers. Deze oproep is de derde fase van het Ipropeller - project “Upscaling innovative solutions on climate change in Africa through social entrepreneurship and multi-actor partnerships” dat wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid.

Het project wil Afrikaanse sociaal-ondernemers -  actief rond klimaatoplossingen-  opleiden, ondersteunen en begeleiden en dit steeds gekoppeld aan Vlaamse private actoren. Zo werden de ondernemers tijdens hun opleidingstraject (eerste helft van 2019) begeleid door mentoren uit het Vlaams ondernemersveld en academische wereld. En werd er deze week een groot pitching-event georganiseerd in Brussel. De Afrikaanse ondernemers hadden er de gelegenheid investeerders en partners te ontmoeten en warm te maken voor hun ondernemingen. De oproep, gericht op het tot stand brengen van multi-actorpartnerschappen met Vlaamse private actoren, maakt eveneens deel uit van het project.

Met de steun voor dit project voert de overheid het Vlaamse beleid uit om de private sector te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking en te zoeken naar een win-win voor zowel Vlaamse als Afrikaanse actoren. Vlaanderen komt hiermee eveneens tegemoet aan haar internationale engagementen inzake klimaatfinanciering.

I-Propeller/Ashoka