Bezoekersprogramma belicht bloeiende creatieve industrie van Vlaanderen

  • 11 oktober 2019

Van 7 tot 11 oktober leidde het Vlaams Departement van Buitenlandse Zaken een delegatie van experts, opiniemakers en besluitvormers uit Australië, Zuid-Afrika, India, de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Hongarije langs de state of the art van de culturele en creatieve sectoren van Vlaanderen. Het Flanders Inspires International Visitors Programme spitste dit jaar toe op duurzaamheid en technologie in de creatieve en culturele industrieën (CCI).

Deze industrieën (architectuur, audiovisuele kunsten, muziek, design, gaming, nieuwe media, …) bloeien als nooit tevoren. Ze zijn goed voor 78,8 miljard euro (13,39%) van de totale omzet van Vlaanderen en creëren werk voor 171.265 mensen, dat is 6,30% van het totaal aantal werknemers van Vlaanderen en 10,45% van het totaal aantal zelfstandigen.

Met het smeden van duurzame netwerken en kwaliteitsvolle partnerschappen voor ogen, gingen de bezoekers een week lang in gesprek met sleutelfiguren van Fisheye, Barco en Ocular, de Digital Arts en Entertainment-opleiding van HOWEST, de co-creatiehub Hangar K, Gluon, het Design Museum Gent, OVAM, imec, de Krook, C-Mine, Corda Campus en innovatiehub Nokia Bell Labs.

In beeld;  Ms. Yao-Fen You (New York, USA), Ms. Flavia Barca (Rome, Italy), Mr. João Guarantani (London, United Kingdom), Secretary General Julie Bynens, Mr. Peter Petersen (North Rhine-Westphalia, Germany), Ms. Rita Veres (Budapest, Hungary), Mr. Ravi Narayan (Telangana, South-India), Ms. Jane Crawley (Victoria, Australia)