Bourgeois naar Hamburg met collega MP Paasch

  • 6 februari 2019

Van 4 tot 6 februari bracht Minister-president Geert Bourgeois samen met zijn collega van Ostbelgien, Oliver Paasch, een werkbezoek aan Hamburg, Duitsland.

Tijdens een onderhoud met de Burgemeester van de stad Hamburg, en de Minister-president van de deelstaat Hamburg, Peter Tschentscher werden Brexit en de toekomst van de Europese Unie na 26 mei, besproken. Bourgeois wees daarbij op het belang van de betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Vlaanderen en de impact van een no-deal op de Vlaamse economie, werkgelegenheid en de wetenschappelijke en onderzoekssamenwerking met het Verenigd Koninkrijk.

Aansluitend ging het richting Kunsthalle voor een bezoek aan de solotentoonstelling van de Vlaamse kunstenaar Philippe Vandenberg. Met 80 schilderijen en 120 tekeningen werd KAMIKAZE – Philippe Vandenberg in der Hamburger Kunsthalle een zeer indrukwekkende tentoonstelling.

Bourgeois bracht verder nog een werkbezoek aan Aurubis, de grootste koperproducent in Europa en wereldleider in het recycleren van koper. In Olen (Antwerpen) investeerde de Duitse groep in een bedrijf dat onder andere koperkathoden produceert en zo’n 600 werknemers telt. De MP’s gingen ten slotte richting Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg, waar een rondleiding werd voorzien.

Meer info: 

Credits foto: Senatskanzlei Hamburg