Cartamundi en Flanders House schenken New York gezichtsmaskers

  • 12 juni 2020

Op 12 juni ontving de New York City Mayor's Office 5000 gezichtsmaskers (face shields), geschonken door de Algemene Afvaardiging in de USA en de Amerikaanse afdeling van spellenfabrikant Cartamundi. De gelaatsschermen zullen worden uitgedeeld aan gezondheidswerkers, ziekenhuizen en mensen die medische beschermingsmiddelen nodig hebben.

De Amerikaanse afdeling van de Turnhoutse wereldleider in kaart- en bordspelen zocht naar mogelijkheden om mee te helpen het coronavirus te bestrijden. Philip Wauters, Executive Vice President van Cartamundi USA: "Met een acuut nationaal tekort aan beschermingsmateriaal voor eerstelijnsgezondheidswerkers besloten we in onze vestigingen in Dallas en East Longmeadow, gelaatsschermen te ontwerpen en te produceren. Samen met onze klant Hasbro doneren we de gelaatsschermen aan de organisaties die ze het hardst nodig hebben.

Algemeen Afvaardigde Wantens zocht eveneens naar mogelijkheden om de stad New York en haar inwoners te helpen: “New York City is de zwaarst getroffen stad in de hele Verenigde Staten. Het is ook de stad waar de kantoren van de Vlaamse overheidsinstellingen aan de Oostkust zijn gevestigd.”

Cartamundi's solidariteitsinspanningen bij het produceren en schenken van gelaatsschermen, inspireerde Flanders House New York en mondde uit in deze gezamenlijke actie.

Lees het persbericht: pdf bestandPress Release Cartamundi - Flanders House New York (297 kB)

Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in de Verenigde Staten