Deelname aan Politieke Dialoog EU-Malawi

  • 4 juni 2021

Op 4 juni nam de Diplomatiek Vertegenwoordiger van Vlaanderen in Zuidelijk Afrika, in naam van België, deel aan de Artikel 8 Politieke Dialoog tussen de EU en Malawi, die plaatsvond in Lilongwe.

Onderwerpen die op de agenda stonden, waren onder meer: het nakende SADC-voorzitterschap van Malawi; de publieke sector hervormingen in Malawi en de COP26.

De Dialoog werd gehouden in het kader van Artikel 8 van de Partnerschapsovereenkomst van Cotonou tussen de EU en de Staten van Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan, en maakt deel uit van de regelmatige politieke dialoog tussen Malawi en de EU over nationale, regionale en mondiale vraagstukken van wederzijds belang.

Aansluitend bij de Politieke Dialoog, vond ook een ontmoeting plaats met Malawi’s President Lazarus Chakwera. Ook deze ontmoeting was erg constructief. De president gaf een terugblik op het afgelopen jaar, en deelde zijn prioriteiten voor zijn verdere presidentschap en het SADC-voorzitterschap. De Diplomatiek Vertegenwoordiger van Vlaanderen bevestigde het engagement van Vlaanderen om de ontwikkeling van Malawi en het beleid van de nieuwe regering te ondersteunen, in het bijzonder in de landbouwsector.

Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in Zuidelijk Afrika