Federale stagiairs-diplomaten bezoeken Departement Kanselarij & Buitenlandse Zaken

  • 15 oktober 2020

Op 15 oktober verwelkomde het Departement Kanselarij & Buitenlandse Zaken een groep van dertig federale diplomaten in opleiding. Ze zitten momenteel in hun eerste jaar van een tweejarige opleiding tot diplomaat. Hun lichting is genoemd naar ‘Jules Bordet’, ter ere van de Belgische grondlegger van de immunologie.

Secretaris-generaal Julie Bynens verwelkomde de groep en benadrukte het belang van goede samenwerking tussen de federale en de Vlaamse overheid, met respect voor elkaars bevoegdheden en een vlotte doorstroming van relevante informatie. Een constructieve houding, in binnen- en buitenland, zorgt ervoor dat kansen ten volle kunnen worden aangegrepen om meerwaarde te creëren voor bedrijven, organisaties en burgers.

Gedurende de dag kwamen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder de Vlaamse ontwikkelingssamenwerking, de voorbereidingen voor Brexit, de Vlaamse EU visienota, strategische goederencontrole en migratie- en integratiebeleid.

Vlaanderen verheugt zich op de samenwerking met deze nieuwe generatie diplomaten en wenst hen het allerbeste in hun toekomstige carrière!