Internationaal webinar over ‘Women empowerment’

  • 22 maart 2021

Op 22 maart nam viceminister-president van de Vlaamse Regering, Bart Somers, deel aan het panel van het webinar ‘Lokale en regionale overheden in de voorhoede van de empowerment van vrouwen - Baskenland en Vlaanderen in gesprek met New York City’. Het webinar werd georganiseerd ter gelegenheid van de United Nations Commission on the Status of Women (CSW65).

Minister Somers en de Baskische minister van Gelijkheid, Justitie en Sociaal Beleid, Beatriz Artolazabal, benadrukten enkele inspirerende beste praktijken van hun regionale regeringen. De ministers werden bij het gesprek vergezeld door Penny Abeywardena, commissaris voor internationale zaken van de stad New York.

Minister Somers noemde gender een sociale constructie en sprak over hoe de verwachtingen van de samenleving de ambities beperken en het leven van zowel vrouwen als mannen beïnvloeden. Bewustwording creëren over wat gender betekent, en hoe genderverwachtingen en stereotypen ons allen beïnvloeden in het dagelijks leven, maakt nu een groot deel uit van het Vlaams beleid.

Voor meer informatie: http://emakunde.encuesta.euskadi.net/index.php/survey/index/sid/223159/newtest/Y/lang/en?fbclid=IwAR1_qVJt4HYeNEbDjQs97_t0FYMJINirtCuoZwe2aeNNjdmSyvq-or5ExZ0