MP in Amsterdam voor Collegium Vocale

  • 24 april 2022

Op zondag 24 april woonde Minister-president Jan Jambon de uitvoering van Hohe Messe van Bach door het Gentse ensemble Collegium Vocale in het Concertgebouw in Amsterdam bij. Voor deze gelegenheid organiseerde de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in Nederland een netwerkevent waar de minister-president de nieuwe Nederlandse Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, professor Robbert Dijkgraaf, in een informeel kader ontmoette. 

Vóór 1 februari was professor Dijkgraaf nog hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton (VS). Hij behoort tot de absolute wereldtop van wiskundig fysici, waaronder de snaartheoretici.

Samen met minister-president Jambon – als minister van Cultuur, minister Weyts (Onderwijs) en Dr. Gunay Uslu, de Nederlandse staatssecretaris voor Cultuur en Media, zetelt hij in het Comité van Ministers van de Nederlandse Taalunie.

In zijn toespraak huldigde minister-president Jambon het Vlaamse barokensemble Collegium Vocale dat in het coronajaar 2020 zijn 50-jarig bestaan zou hebben gevierd, en dirigent Philippe Herreweghe die volgende week 75 kaarsjes mag uitblazen. Het concert en het netwerkevent werd bijgewoond door genodigden uit de hoogambtelijke, politieke en academische kringen.

Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in Nederland