MP Jambon bezoekt 4e exportbeurs FIT

  • 21 juni 2022

Van 21 tot en met 23 juni 2022 organiseert Flanders Investment & Trade (FIT) de 4e editie van de Exportbeurs. Na de volledig virtuele editie van februari 2021 strijkt exporterend Vlaanderen voor het eerst opnieuw fysiek neer in Brussels Expo. 605 bedrijven met internationaliseringsplannen en -projecten kunnen met hun vragen terecht bij het voltallige FIT-netwerk, standhouders en specialisten bij de partners van FIT.

Onestopshop voor internationalisering

De ingeschreven Vlaamse exporteurs stellen bij inschrijving hun individuele beursprogramma samen. De 14 adviseurs Internationaal Ondernemen, 89 landenexperts en 9 technologieattachés uit het wereldwijde netwerk van FIT en 4 douaneattachés van de FOD Financiën werken een programma van 1935 b2b-afspraken af. En dat aantal loopt nog op want er worden een pak spontane bezoekers verwacht..

Voor heel wat vragen rond internationaal ondernemen bundelden FIT-experts en specialisten bij een reeks partnerorganisaties het antwoord in een seminarie of workshop: intellectuele eigendom, e-commerce in voeding, de juiste financieringsmix, duurzaam internationaal ondernemen enzovoort. De 47 workshops tekenden in totaal 1394 inschrijvingen op.

Daarnaast maken 35 exposanten de bezoekers wegwijs binnen hun expertisedomein, waaronder Agoria, Fevia, BNP Paribas Fortis, Credendo, Omnia Travel, UNIZO, Voka, VLAIO en talrijke kamers van koophandel.

Advies, ondersteuning en subsidies in het kader van Brexit

Met het VK als belangrijke handelspartner van Vlaanderen besteedt FIT heel wat aandacht aan de uitrol van de Brexit. Exporteurs die met vragen zitten, kunnen terecht aan de Brexit Desk. Die ligt centraal op de beurs tussen de standen van onder meer het FAVV, Fevia, VLAM, de Belgische douane en de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel.

Daarnaast zijn er workshops en seminaries rond zakendoen met het VK in het post-Brexit-tijdperk. Tot slot kunnen exporteurs op de Brexit Desk hun project voorleggen aan een Brexit-subsidieadviseur. 

Voor het volledige artikel en meer info: https://corporate.flandersinvestmentandtrade.com/nl/nieuws/vlaams-minister-president-jan-jambon-bezoekt-4e-exportbeurs-van-fit