Nieuwe meerjarige overeenkomst UNRWA ondertekend

  • 13 maart 2019

Minister-president Bourgeois ontving op 13 maart UNRWA Commissaris-generaal Pierre Krähenbühl in het Ererrahuis in Brussel. Zij ondertekenden de nieuwe overeenkomst tussen Vlaanderen en het agentschap van de Verenigde Naties voor de Palestijnse vluchtelingen voor de periode 2019 – 2021.

De Vlaamse Regering sluit voor de derde maal een meerjarige partnerschapsovereenkomst af met UNRWA. Voor deze nieuwe overeenkomst maakt de regering 479.000 euro vrij. De minister-president maakte nog een extra 100.000 euro vrij voor UNRWA Emergency Appeal Syria. De oorlog in Syrië is meedogenloos hard voor de burgers, waaronder talrijke Palestijnse vluchtelingen.

Minister-president Bourgeois: “Ons hernieuwd partnerschap is een duidelijke erkenning van het cruciale verschil dat UNRWA maakt voor kwetsbare Palestijnse vluchtelingen en voor de stabiliteit in het Midden Oosten, dit bleek ook uit mijn gesprekken tijdens de missie Palestina-Vlaanderen van mei vorig jaar. Het is van vitaal belang om te investeren in onderwijs om een verloren generatie te vermijden. Voor Palestijnse kinderen betekent dit een kans om te blijven hopen en hun toekomst te bouwen. Onderwijs is ook essentieel om radicalisering te bestrijden en dus ook een investering in onze eigen veiligheid. Vanuit deze globale verwevenheid is multilaterale samenwerking de enige optie. “

Commissaris-Generaal Krähenbühl prees Vlaanderen als een betrouwbare donor die de afgelopen vijftien jaren meer dan 3 miljoen euro heeft bijgedragen om de levenskwaliteit van de Palestijnse vluchtelingen te verbeteren.

UNRWA Commissaris-Generaal Pierre Krähenbühl: “UNRWA is proud to partner with the Government of Flanders in addressing the needs of Palestine refugees, in particular through the provision of education services, which are so crucial to preserving hope and opportunities for 532,000 girls and boys in our 715 schools. … I also thank Flanders for the provision of EUR 100,000 towards our 2019 Syria Regional Crisis Appeal at this critical time. This additional support,…, will help UNRWA provide vital life-saving assistance to Palestine refugees in this war-ravaged country until the conflict ends. Both contributions send an important message of solidarity to Palestine refugees.”

UNRWA