Opening Science & Technology Office München

  • 14 oktober 2021

Een maand na zijn reis naar Kopenhagen zette Vlaams minister-president Jan Jambon zijn ‘Noordstrategie’ verder kracht bij met een werkbezoek aan München op 13 en 14 oktober. Naast diplomatieke, culturele en economische contacten opende hij er een gloednieuw Science & Technology Office met focus op Digital & Health Tech. Dit gebeurde in aanwezigheid van Dr. Ulrike Wolf, secretaris-generaal van het Beiers Staatsministerie voor Wetenschap, Media, Energie en Technologie en van Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade.  

Om door te stoten tot de top vijf van Europese innovatieve regio’s is vermarkting van technologie een cruciale schakel”, benadrukt minister-president Jan Jambon. “Logisch dus dat we ook in Duitsland – de eerste exportmarkt voor Vlaanderen en het vierde oorsprongsland van investeringen – een Science & Technology Office openen, naast de FIT-kantoren met economische vertegenwoordiging in Berlijn, Keulen en Stuttgart.

Bovendien onderhoudt het kantoor in München ook commerciële contacten buiten Duitsland, namelijk in Oostenrijk en Zwitserland. Ook inzake Health Tech biedt deze regio tal van samenwerkings- export- en investeringsopportuniteiten voor Vlaanderen.

Meer info: https://www.flandersinvestmentandtrade.com/nl/nieuws/minister-president-jan-jambon-opent-nieuw-science-technology-office-van-fit-m%C3%BCnchen

Foto en tekst © FIT

V.l.n.r.: Dr. Ulrike Wolf, secretaris-generaal van het Beiers Staatsministerie voor Wetenschap, Media, Energie; Pieter De Maeght, technologieattaché (focus Digital Tech & Health Tech) in München; Vlaams Minister-president Jan Jambon; en Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade (FIT).