Opening tentoonstelling ‘Dürer war hier’ in Aken

  • 18 juli 2021

Op 18 juli werd de tentoonstelling "Dürer war hier - eine Reise wird Legende" geopend in de Koningszaal van het stadhuis te Aken, Duitsland. De reis handelt over Dürers verblijf in de Lage Landen waartoe ook Antwerpen in 1520-1521 behoorde. Dürer had er zijn werkplek en van daaruit reisde hij ook naar Aken ter gelegenheid van de kroning van Karel V.

Tegen deze achtergrond ondersteunde de Vlaamse Regering de laatste tentoonstelling van de afscheidnemende museumdirecteur Peter van den Brink in het Suermondt Ludwig Museum. Samen met de burgemeester van Aken, Sybille Keupen, en de minister van Federale en Europese Zaken en Internationale Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen, dr. Stephan Holthoff-Pförtner, opende Jeroen Overmeer, kabinetschef van de Vlaamse minister-president Jan Jambon, de tentoonstelling, die tot 24 oktober 2021 te bezichtigen zal zijn.

Na afloop kwamen beide regeringsvertegenwoordigers bijeen voor een werklunch om de komende gezamenlijke regeringszitting en grensoverschrijdende kwesties te bespreken. Het ging hierbij om waterstof, de rol van de regio's in Europa en 3RX. De bijeenkomst werd overschaduwd door de huidige situatie in de overstroomde crisisgebieden.

© Stad Aken, Andreas Steindl