Pensionering Diplomatiek Vertegenwoordiger Geert De Proost

  • 21 juni 2022

Op 21 juni 2022 werd Diplomatiek Vertegenwoordiger Geert De Proost in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange carrière in de Vlaamse diplomatie.

Geerts carrière als Diplomatiek Vertegenwoordiger startte in 2008 in Londen. Daar bleef hij tot 2014 om aansluitend tot 2018 de post in New York te bemannen.

Muziek, cultuur, taal en herinnering aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog vormden een rode draad doorheen zijn carrière. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten organiseerde hij een reeks concerten onder de noemer Flanders Remembers.

In 2019 trok Geert naar Rome om daar een nieuwe Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen te openen. Hij stond er in voor de uitbouw van de relaties met de Food and Agricultural Organization en met het World Food Programme.

Bij de Heilige Stoel organiseerde hij de ontmoeting van twee minister-presidenten met Paus Franciscus.

Hij droeg ook bij tot de promotie van de Nederlandse taal. Hij ondersteunde de leerstoelen Nederlands aan een zestal universiteiten – en in het bijzonder MediterraNed, de stichting voor Neerlandistiek in het Middellandse Zeegebied.

Geert wordt opgevolgd door Anne Laure Léger, die intussen al enkele maanden actief is op de Vertegenwoordiging in Rome. We wensen Geert het allerbeste toe en Anne Laure veel succes!

https://www.flandersinitaly.be/