Unieke Rubens-tentoonstelling opent in San Francisco

  • 6 april 2019

Op 6 april opende de nieuwe tentoonstelling Early Rubens in het Legion of Honor Museum – een onderdeel van de Fine Arts Museums of San Francisco. De tentoonstelling loopt tot en met 2 september en toont meer dan 50 werken van de kunstenaar uit private en publieke collecties wereldwijd. Het museum hoopt zo’n 175 000 bezoekers te mogen ontvangen.

Early Rubens is de eerste tentoonstelling gewijd aan de misschien wel meest innovatieve productiejaren van Rubens, namelijk 1608 tot 1620. In die periode steeg Rubens naar de hoogste rangen van de Europese schilderkunst met een reeks sociale en artistieke keuzes die de basis legden voor zijn latere internationale roem. Hij creëerde een visuele stijl die als leidraad zou dienen voor toekomstige generaties van ambitieuze schilders.

De tentoonstelling maakt deel uit van een driejarig initiatief van Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse Meesters wereldwijd te promoten. “De tentoonstelling belicht niet alleen het rijde cultruele erfgoed van Vlaanderen, maar geeft Vlaanderen ook een gezicht in het buitenland,” aldus de Minister-president Bourgeois.

Voor deze tentoonstelling trok de Vlaamse regering een subsidie van 100.000 euro uit.

Meer info over de tentoonstelling vind je op de website van de Algemene Afvaardiging &  toerismevlaanderen.be