Vietnamese opportuniteiten na EVFTA

  • 8 november 2019

Op 8 november vond het eerste “Flanders-Vietnam Business Forum” plaats in het Havenhuis in Antwerpen. Vietnam, de Vietnamese markt en de vele zakelijke opportuniteiten die het land te bieden heeft, stonden centraal tijdens dit seminarie dat Flanders Investment & Trade organiseerde samen met de Vietnamese ambassade, het departement Buitenlandse Zaken, FITA en de Belgian Vietnamese Alliance.

De EU en Vietnam, één van de snelst groeiende economieën in Zuidoost-Azië, ondertekenden deze zomer een vrijhandelsakkoord dat naar alle verwachting in de loop van 2020 in voege treedt. “How can my business benefit from EU-Vietnam FTA and economic growth in Vietnam?“ was dan ook het hoofdthema van het seminarie. Dat door Claire Tillekaerts (FIT) en Vu Anh Quang, ambassadeur van Vietnam, geopend werd.

Secretaris-generaal Bynens haalde in haar slottoespraak aan dat “Vlaanderen en Vietnam met dit seminarie nogmaals onderstrepen dat de samenwerking intens, oprecht en vol potentieel is" en verwees naar de recente regeringsverklaring van de nieuwe Vlaamse regering die Vietnam expliciet vermeldde als een belangrijke partner voor toekomstige relaties.

Flanders Investment & Trade

European Commission – Trade