Vlaamse aanwezigheid op Expo 2020 Dubai

  • 27 oktober 2021

Op 1 oktober 2021 ging in Dubai de 35e wereldtentoonstelling van start, met als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Met een jaar vertraging, omwille van de coronacrisis, verwelkomen de Verenigde Arabische Emiraten nog tot en met 31 maart 2022 de hele wereld.

Van 24 tot en met 27 oktober vond de Vlaamse Week plaats, in het Belgisch paviljoen. Minister-President Jambon leidde de Vlaamse delegatie, waaraan ook tientallen ondernemers deelnamen, om Vlaanderen te promoten. De focus hierbij lag op innovatie en duurzaamheid. Ook Julie Bynens, secretaris-generaal van het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, en Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade (FIT), waren aanwezig.

Op het programma stonden onder meer de G-STIC-conferentie, een sessie over circulaire economie en demo’s van imec en Bike Valley. Verschillende Vlaamse projecten werden in de kijker gezet, waaronder ‘La Mer Jumeirah’ van DEME.

Verder vonden ook heel wat ontmoetingen met (potentiële) investeerders plaats en ook enkele politieke contacten, onder meer met de president van Malawi, partnerland van de Vlaamse  ontwikkelingssamenwerking.

Ook een bezoek van de Vlaamse delegatie aan de andere paviljoenen en aan het Louvre Abu Dhabi mocht niet ontbreken.

Foto: Flanders Investment & Trade