Vlaanderen op Algemene Vergadering UNWTO

  • 2 december 2021

Vlaanderen is aanwezig op de Algemene Vergadering van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) in Madrid. De 24ste sessie van de Algemene Vergadering loopt van 30 november tot 3 december en staat in het teken van innovatie, onderwijs en plattelandsontwikkeling.

135 landen stuurden een delegatie, maar ook de private sector en internationale organisaties zijn vertegenwoordigd. Vlaanderen behoort tot de categorie van geassocieerde leden, samen met Aruba, Hong Kong (China), Macao (China), Madeira (Portugal) en Puerto Rico.

Op woensdag 1 december werd de secretaris-generaal van de UNWTO, Zurab Pololikashvili, herverkozen voor een tweede ambtstermijn (2022-2025). De thematische sessie op donderdag 2 december ging na welke rol digitalisering, KMO’s, onderwijs en beleid kunnen spelen als motor van een inclusief herstel van toerisme. Om het vertrouwen in reizen terug te herstellen, werd de eerste Internationale Code voor de bescherming van toeristen bekendgemaakt.

Van de geassocieerde leden is naast Vlaanderen ook Puerto Rico present in Madrid.

Foto v.l.n.r.:  Elisabeth Bonne (Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken), dhr. Carlos Mercado (minister, compañia de Turismo van Puerto Rico), en Mevr. Ana Leticia Vélez (Directeur Strategische Projecten, compañia de Turismo van Puerto Rico).

Meer informatie: https://www.unwto.org/