Vlaanderen opent diplomatieke post in Rome

  • 26 februari 2019

Op 25 februari opende Minister-president Geert Bourgeois de nieuwe Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Rome. De diplomatieke post in Rome zal inzetten op de versteviging van de samenwerking en op de uitbouw van politieke contacten tussen Vlaanderen en Italië. De Algemeen Afgevaardigde in Rome wordt Geert De Proost, die de Vlaamse regering eerder al in London en in New York vertegenwoordigde.

Italië en Vlaanderen zijn belangrijke handelspartners die elkaar veel te bieden hebben. Na Duitsland en Frankrijk, is Italië de derde grootste economie van de Eurozone. Italië is ook lid van de G7 en bij uitbreiding van de G20. Minister-president Geert Bourgeois: “Dit is een belangrijke uitbreiding van het Vlaams diplomatiek netwerk, dat naast de algemene afvaardigingen meer dan honderd posten van Flanders Investment & Trade en Toerisme Vlaanderen omvat. Italië is onze vijfde handelspartner en is met ons een van de founding fathers van de Europese Gemeenschap”.

Daarnaast zijn in de Italiaanse hoofdstad verschillende belangrijke instellingen van Europa en de Verenigde Naties inzake ontwikkelingssamenwerking, landbouw en voedselzekerheid gevestigd, zoals de voedsel- en landbouworganisatie (FAO), het Wereldvoedselprogramma (WFP) en het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD).

De focus van het werkbezoek van de Minister-president aan Rome was, naast de opening van een nieuwe Vlaamse diplomatieke post, ook gericht op politieke contacten met leden van de Italiaanse regering, waaronder met de Minister voor Infrastructuur en Transport Danilo Toninelli en Erika Stefani, Minister voor Regionale Zaken en Autonomie.

Meer info: