Subsidie aan Mozaika, Letland (2021)

Project: Mozaika, Letland

Begunstigde: Mozaika

Bedrag: 41.450 euro

Duur: 1 jaar

Mozaika is de grootste LGBTQI+-organisatie in Letland en is mede-organisator van de Baltic Pride, waarvan de oprichting in 2005 gesteund werd door Vlaanderen.

Dit project, dat in 2021 zal plaatsvinden, beoogt de opbouw van (juridische) expertise om discriminatie aan te pakken. Daarnaast zal het de banden tussen het middenveld, ondernemingen en juridische experten te versterken. Dit project bestaat uit twee delen:

1) via juridische experten een juridisch naslagwerk compileren om het concept ‘menselijke waardigheid’ verder te onderzoeken en juridisch te onderbouwen, met als uitkomst praktisch bruikbaar juridisch materiaal. Als start van dit project zal Mozaika een conferentie organiseren tijdens de Baltic Pride, waarbij toonaangevende juridische experts en professoren het debat aangaan

2) onderzoek naar de ‘prijs van intolerantie’ (implicatie van LGBTQI+-intolerantie op de internationale reputatie, bedrijven, buitenlandse investeringen, emigratie, welzijn) om zo deze problematiek onder de aandacht brengen van lokale en internationale bedrijfsleiders, met als uitkomst een toolbox voor beleidsmakers en ondernemers over de impact van intolerantie. Er zullen ook aanbevelingen uit voortvloeien, om te komen tot inclusieve werkplekken en een inclusieve samenleving. De werkzaamheden worden gestart tijdens de Baltic Pride 2021 in kader van het tweede Baltic Business Diversity Forum.