Subsidie tentoonstelling Kleureyck, 2019

Project: Tentoonstelling "Kleureyck. Van Eycks kleuren in design" 

Begunstigde: Design Museum Gent en Lille 3000

Bedrag: 100 000 euro

duur: maart 2020 - Januari 2021

De Tentoonstelling "Kleureyck. Van Eycks kleuren in Design" is een coproduktie van het Design Museum Gent en Lille 3000, de organisatie van Stad Rijsel, het Ministerie van Cultuur van Frankrijk, regio Hauts-de-France en de EU om de dynamiek in Rijsel, ontstaan in 2004 door "Rijsel, Culturele hoofdstad van Europa",  levend te houden. 

De tentoonstelling haakt in op de ambitieuze Van Eyck tentoonstelling van het Museum van Schone Kunsten Gent en de Vlaamse Meesters-campagne van Toerisme Vlaanderen die in 2020 Jan Van Eyck voor het voetlicht brengt. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs de zeven hoofdkleuren en het pigmentuniversum van Jan Van Eyck aan de hand van 80 bruiklenen en 20 stukken uit de collectie van het Design Museum Gent. 

De tentoonstelling zal eerst te bezichtigen zijn in Gent (maart tot september 2020) en vervolgens in Le Tripostal in Rijsel (oktober 2020 - januari 2021) als onderdeel van het programma van Lille, World Design Capital 2020

De subsidie is voor de internationale communicatiecampagne, de publiekswerking, het randprogramma en de honoraria van de freelancers. En past binnen het cultureel samenwerkingsakoord tussen Vlaanderen en Hauts-de-France.