Succesvolle handelsmissie naar Vietnam

  • 18 mei 2018

Minister-president Bourgeois leidde van 12 tot 17 mei een uitgebreide handelsmissie naar Vietnam. De grote delegatie - 90 personen van 66 bedrijven en organisaties – gaf het groeiend belang van de Vietnamese markt voor de Vlaamse economie duidelijk weer. De minister-president had dan ook meerdere politieke ontmoetingen om de bestaande relaties tussen Vlaanderen en Vietnam te versterken.

Minister-president Bourgeois werd ontvangen door premier Nguyễn Xuân Phúc. Ze hadden een diepgaand gesprek over het vrijhandelsakkoord EU-Vietnam, het verdiepen van de handelsrelaties en de bilaterale samenwerking. Ook tijdens zijn gesprek met viceminister voor Industrie & Handel Do Thanh Hai kwam het EU-Vietnam Vrijhandelsakkoord, dat nog in werking moet treden, aan bod. Minister-president Bourgeois schat dat het handelsakkoord een verdubbeling van de Vlaamse export naar Vietnam mogelijk zal maken.

Secretaris-generaal Freddy Evens reisde mee af naar Vietnam. Hij voerde gesprekken om te komen tot een stand van zaken van het in 2013 afgesloten Memorandum of Understanding tussen Vietnam en Vlaanderen.

Naast de politieke ontmoetingen stond er nog op het programma van de zending: het seminarie rond Flood Control of watermanagement, het Smart Cities en Urban Planning seminarie, 9 bedrijvenbezoeken waarvan 7 aan Vlaamse bedrijven in Vietnam, 2 informatiesessies voor de meegereisde delegatieleden en 2 netwerkevents.

Flanders Investment and Trade organiseerde deze handelsmissie.