Vacatures en stages bij Buitenlandse Zaken

Vacature beleidsmedewerker New York

Het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken is op zoek naar een beleidsmedewerker voor de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen in New York.

Je behartigt de belangen van de Vlaamse Regering in New York, voor het gehele ambtsgebied (de Verenigde Staten van Amerika). Je neemt deel aan extern/internationaal overleg met o.a. andere staten van de VS, federale instanties, organisaties/instellingen en NGO’s. Je rapporteert hierover en verzamelt proactief gegevens over de voor Vlaanderen relevante ontwikkelingen. Je bouwt een netwerk van relevante contactpersonen uit. Zo geef je, onder aansturing van de Diplomatiek Vertegenwoordiger van Vlaanderen in New York, invulling aan de diplomatieke opdracht in een hoofdzakelijk bilateraal kader. Je draagt ook bij aan de algemene werking van de post (b.v. bij de organisatie van events, ministeriële/parlementaire zendingen, 11-juli-viering). Je werkt ook nauw samen met de collega’s van Flanders Investment & Trade en Toerisme Vlaanderen.

Lees meer over de functie in het selectiereglement: docx bestand20220517_selectiereglement_beleidsmw_NY_def.docx (59 kB) 

Is deze unieke werkervaring iets voor jou? Solliciteren kan via het sollicitatieformulier: docx bestand20220517_standaard_sollicitatieformulier_beleidsmw_NY.docx (71 kB) Bezorg dit ten laatste op 9 juni 2022 aan generiek.tob@vlaanderen.be

Stageplaatsen Vlaamse Vertegenwoordigingen

Behoren internationale betrekkingen, diplomatie, ontwikkelingssamenwerking, internationale en Europese instellingen tot jouw interesses? Spreekt werken in een internationale context je aan?

Het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken biedt - in het kader van studies - de mogelijkheid tot onbezoldigde stages in één van de Vlaamse Vertegenwoordigingen in het buitenland of bij de Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU in Brussel.

Meer informatie over het Vlaams internationaal netwerk en de contactgegevens vind je op de homepagina. Je kan je kandidaat stellen door rechtstreeks contact op te nemen met de Vertegenwoordiging.