Waarom werken bij Buitenlandse Zaken?

Een maatschappelijk relevante job waarbij je kan meewerken aan een goed beleid

Het Departement Buitenlandse Zaken geeft mee vorm aan het internationaal beleid van de Vlaamse regering en mobiliseert daartoe alle relevante partners. Het departement bouwt zo mee aan een open, dynamisch en solidair Vlaanderen, dat zich inzet voor een democratische, veilige en welvarende mondiale samenleving.

Lijkt deze missie je een uitdaging waar jij deel van wil uitmaken, dan is een job bij het Departement Buitenlandse Zaken misschien wel iets voor jou!
Bij ons krijg je de mogelijkheid en ruimte om je op professioneel vlak te ontplooien. Op die manier kan jij samen met je collega’s ten volle mee werken aan een duurzaam internationaal beleid.

Het Departement BuZa ondersteunt de bevoegde minister bij de beleidsvoering. Wij leveren expertise op vlak van internationaal ondernemen, internationale samenwerking, toerisme en buitenlands beleid. Daarnaast doet het Departement Buitenlandse Zaken ook aan dienstverlening door het afleveren van vergunningen strategische goederen.

Gelijke kansen voor iedereen

De Vlaamse overheid is een moderne werkgever die jou tegelijk de vrijheid én verantwoordelijkheid geeft om iets te maken van je werk. De Vlaamse overheid biedt gelijke kansen aan alle sollicitanten. Daarbij spelen handicap, afkomst, leeftijd, uiterlijk, gender of geloof geen rol. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden. De Vlaamse regering moedigt je dan ook aan om bij de Vlaamse overheid te solliciteren!

Welke voordelen heeft een baan bij het Departement Buitenlandse Zaken?

Werken bij de Vlaamse overheid brengt heel wat voordelen met zich mee. We sommen ze hier even voor je op:

  • gratis hospitalisatieverzekering
  • 35 vakantiedagen per jaar
  • flexibele werkuren
  • gratis openbaar vervoer naar en van het werk
  • kinderopvang tijdens de schoolvakanties
  • opleidingsmogelijkheden, …