Zending Zuidelijk Afrika: Hartelijk ontvangst in Malawi

  • 20 augustus 2017

Minister-president Geert Bourgeois is op 18 augustus feestelijk onthaald in Malawi. Minister van Landbouw Joseph Mwanamvekha en de ambassadeur van Malawi in Brussel, Tedson Kalebe, ontvingen de Vlaamse delegatie officieel op de luchthaven van Lilongwe. Nadien volgde een ontmoeting met de president van Malawi, Arthur Mutharika en een officieel staatsbanket.

Het partnerschap tussen Vlaanderen en Malawi bestaat al 10 jaar. Dit werd gevierd op 19 augustus in Malawi en op 7 september volgt een evenement in Brussel. Doorheen deze 10 jaar is de samenwerking gaan focussen op landbouw en voedselzekerheid, en meer specifiek op landbouwvoorlichting. Landbouw is de belangrijkste economische sector van Malawi 

Samen met de minister van Landbouw Mwanamvekha bezocht Minister-president Bourgeois een aantal projecten mede door Vlaanderen gefinancierd. Zoals het callcenter ‘Mlimi Hotline’. Landbouwers in Malawi kunnen hier zes dagen op zeven terecht voor al hun vragen. Ook bracht Bourgeois een bezoek aan de opslagplaats in het Kasungu district, gefinancierd door Vlaanderen en het World Food Programme (WFP). Boeren kunnen hier hun oogst in de beste omstandigheden opslaan.  

Na 2 dagen Malawi, reisde Minister-president Bourgeois terug naar Zuid-Afrika voor het verder vervolg van de zending. 

Bekijk hier de toespraken van president Peter Mutharika en Minister-president Geert Bourgeois en klik hier voor meer informatie over de 10-jarige samenwerking met Malawi. 

Volg Geert Bourgeois via Facebook en Twitter voor verder vervolg van de zending.